twinning

Zomerse schoentjes – twinning & veters leren strikken

Twinning is hip en ik vond dat mijn boys niet achter konden blijven. Mathis heeft al een leuke collectie aan zomerschoenen maar gezien hij vaak graag een echte jongen is en overal aan en in hangt, vond ik het belangrijk om hem nog een schoen te geven voor zulke “ruige” momentjes. Kwestie van nog een paar schoentjes te hebben voor feesten en zondagen. 

Coole jongens doen aan twinning

En zo kwamen we bij zijn nieuwste sneaker terecht – een kopie van papa zijn paar. Want twinning is winning 🙂 Hij is er super blij mee, vindt het erg stoer om dezelfde sneaker als papa te hebben en als mijn mini blij is, is mama dat ook! Hij had zelf al aangegeven dat hij graag een paar sneakers wou met zo’n streepje opzij, Nike dus… Enkel op het kleurtje was hij wat kieskeurig maar hij vond al snel zijn ding.

Ik moet toegeven dat ik fan ben van sneakers, zeker bij jongens. Mathis heeft een nieuw paar zomerschoenen dat hij absoluut nog niet zo lang draagt (lees hier) en eerlijk, ze zien er niet meer uit. Met jongens die door de school sliden, die rennen, vallen, overal opklimmen en overal aanhangen zien de schoentjes wat af. Een sneaker geeft volgens mij minder stabiliteit en stevigheid dus is ook niet aangeraden om iedere dag te dragen. Maar dus wel voor op die dagen dat we weten dat hij zijn jongenskuren gaat tonen 🙂 En ja hoor, een week vakantie heeft al gelijk zijn impact op de schoenen.

Veters strikken

Mathis is vooral fan van sneakers omdat hij er supersnel mee kan lopen & mama die is fan omdat we nu samen leren om schoentjes te binden en strikken te maken. Geen sinecure. Iedere dag opnieuw gaat mama met één kant aan de slag en doet Mathis het na aan de andere kant. De veters zijn soepel en lang, ideaal voor die nog wat onhandige kinderhandjes. De juf heeft hem wijsgemaakt dat hij niet naar het eerste leerjaar kan als hij geen veters kan strikken en gezien het schooljaar ondertussen al gedaan is, voelt hij wat druk opkomen. Wij oefenen alvast verder om de perfecte strik te maken!

Iemand nog tips om dit op een eenvoudige manier aan te leren?

twinning twinning twinning twinning

4 gedachten over “Zomerse schoentjes – twinning & veters leren strikken

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: