De zomervakantie kinderopvang regelen

Het lijkt nog veraf maar is korter bij dan je denkt! De zomervakantie… Een hel voor werkende mama’s die niet in het onderwijs staan. Wij werken met 2 fulltime dus de zomervakantie wilt zeggen planning planning en nog maals planning. Onze kindjes zijn nog niet schoolplichtig dus proberen we nog buiten de schoolperiode op reis te gaan, wat goedkoper en leuker is want het is minder druk. MAAR met 26 daagjes verlof wilt dit ook zeggen dat zoonlief van hot naar her moet. Wij hebben elk apart wel een weekje vakantie maar dan blijven er nog 6 weken over.

De zomervakantie regeling

Ik ben op zoek gegaan naar kampen voor de oudste, hij is pas 3,5 jaar dus niet zo makkelijk te vinden. Heb er wel enkele leuken ontdekt en ga nu beginnen met de planning en zeker enkele van deze integreren. Het enige nadeel aan kampen is dat het toch niet zo goedkoop is. Gemiddeld kost het 100€ per week dus als je hun meer dan een keertje op kamp wilt sturen dan is het toch wel een mooi eindbedragje.

Heel erg leuke kampen van 3 tot 14 jaar. De kampen worden ingedeeld in thema’s. Zo kan je er een ridder of prinses worden, de eerste voetstappen als kok zetten of op avontuur gaan. Heel leuk hier is dat er ook voor en na opvang is! Van 8 tot 17u kan je kindje er terecht. Bovendien zijn de monitoren goed opgeleid en kan je echt wel met vertrouwen je kind er achter laten.

  • Tennis

Onze zoon tennist sinds zijn 3 jaar en ik heb al gemerkt dat tal van tennisclubs, zomerkampen aanbieden. Deze zijn altijd op het tempo van het kind. Er zijn 2 soorten, ofwel georganiseerd door de gemeente ofwel door de club zelf. Deze van de club bieden jammer genoeg vaak geen opvang aan, die van de gemeente daarentegen wel. Tennis is vooral leuk omdat ze vooral focussen op balgewenning, gooien, rollen, vangen, slaan, …

Hebben een erg leuk en gevarieerd aanbod van kampen en ook wel verspreid over heel Vlaanderen. Ze hebben een op maat gemaakt aanbod voor iedere leeftijd, gaan van kleuterkampen tot internaatkampen.

  • Lingokids is nog eentje voor de mensen in Limburg

Zij bieden taalkampen aan tussen 4 en 12 jaar. Kinderen leren al spelenderwijs een andere taal. Het programma is leuk omdat men meestal voormiddag bezig is met de taal en namiddag leuke andere activiteiten organiseert. Ook zorgen zij voor eten. Le moment suprême is vrijdag namiddag, dan mogen de ouders gaan kijken wat hun spruit de hele week geleerd heeft.

Hebben jullie nog tips voor leuke kampen?

Groetjes,

 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: