la roche

Zonnebescherming tijdens warme zomerdagen

Terwijl jullie dit lezen lig ik te genieten van de zon. Onze huwelijksreis is officieel gestart. Een week just the two of us, genieten van samen zijn en hopelijk veel zon. We hebben er lang naar uitgekeken en eindelijk is het zo ver.

Blijven smeren

Ik ben echt een zonneklopper, kan er van genieten om gewoon te liggen op een zonnebed en te bakken – liefst met een boekje in mijn handen. Al kan ik het mij niet meer herinneren wanneer ik dat nog eens heb mogen doen!? Met 1 of 2 mini’s op vakantie vraagt ogen op je rug, loop je van links naar rechts en ben je continue bezig. De enige momenten dat je je zonnebed voelt, is als ze even een dutje doen. Vroeger toen ik jong was spendeerde ik (jammer genoeg) niet altijd aandacht aan zonnebescherming. Mijn jeugd doel was vooral zo snel mogelijk bruin worden en dacht zeker en vast niet na over de gevolgen. Dankzij mijn Italiaanse roots verbrand ik sowieso al minder snel dus ik zag weinig risico’s.

Tot ik mijn mini’s kreeg. Kleine kindjes en zon is geen goede combinatie, de tere baby velletjes hebben echt wel bescherming nodig in de zon. In mijn zoektocht naar bescherming voor mijn mini’s én waarschijnlijk ook met het ouder worden, besefte ik vooral waarom je net wel moet zonnecrème smeren. Mijn mini’s gaan vandaag niet in de zon zonder zonnemelk. Gelukkig hebben ze wel een beetje de huid van mama en kunnen ze tegen wat zon maar die zonnemelk gaat bij ons overal mee. En sinds ik zo veel aandacht aan hun bescherming spendeer, doe ik dat ook voor mezelf. Ik vind het nog steeds zalig om te bakken in de zon, maar dan wel met een goed laagje en dat herhaal ik na iedere zwembeurt en of 2 uren. Vandaag hoor je te vaak griezel verhalen over de impact van de zon, dat het echt geen zin heeft om nog risico te nemen.

Veilig zonnen met de juiste zonnemelk

Waarom ik La Roche kies? La Roche is niet alleen bekend voor zijn schoonheidsproducten, ook voor zonnebescherming hebben zij een heel assortiment. Alle producten hebben een zeer hoge bescherming met een extra sterke UVA-filtering. Als je lang in de zon wilt, geen overbodige luxe. Alle producten van La Roche zijn bovendien zonder parfum, zonder parabenen. Ik merk (met het ouder worden?) dat ik gevoeliger wordt voor producten. Voor mij is het tegenwoordig toch vaak testen om de juiste producten te vinden en bij deze producten heb ik geen last – oef. Belangrijk is om de juiste factor te kiezen – afgestemd op je huidtype. Hoe lichter je huidtype, hoe hoger de factor die je nodig hebt. Daarnaast kan je kiezen tussen olie of melk of spray, volgens mij gewoon een persoonlijke voorkeur. Ik wissel graag af. Ik heb de indruk dat je met een spray minder goed merkt of je op alle plaatsen geweest bent en dus veel minder nauwkeurig bent – niettegenstaande ik het graag gebruik want dan heb je het minste gedoe met plakkerige handjes 🙂 Dus heel vaak kies ik voor een vertrouwde lotion of melk, waarbij je echt goed gaat smeren voor optimaal resultaat.

Wist je trouwens dat je zelfs voor je aankopen van apotheek spullen niet meer buiten huis moet gaan? Online apotheek 24pharma heeft een gigantisch aanbod en kan jouw verder helpen met alle mogelijke geneesmiddelen maar ook zonnemelk producten en betere verzorgingsproducten voor klein en groot.

la roche la roche

11 gedachten over “Zonnebescherming tijdens warme zomerdagen

  1. Goed smeren is zo belangrijk!

    Ik verbrand best snel, ik ga eigenlijk altijd met factor 30 op stap.

  2. Oh heerlijk, geniet van elkaar en de zeldzame tijd voor jezelf als mama. Ik gebruik zelf voor Naif zonnebrand. Perfect voor ons kindje (en mijzelf) want factor 50, helemaal troep-vrij en het ruikt zo lekker!

  3. Goede tip! Ik ben nog steeds op zoek naar een goed merk zonnebrand, dus ik denk dat ik deze maar eens ga proberen!

  4. Geniet van de reis! Hoewel wij ook niet verbranden, smeren wij toch altijd met een hoge factor. Beter voorkomen, dan genezen! 😉

  5. Yee wat gaaf: huwelijksreis! Ik wens je heel erg veel plezier. Wat een super leuke blog heb je. Ik vind het ook zo belangrijk om mij goed in te smeren als de zon zo fel schijnt! Liefs Florentine

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: