Zonnebril voor de cool kid

Mijn 2 mini’s zijn net zoals mama en papa grote fan van zonnebrillen. Als de zon schijnt moeten ze een zonnebril dragen. Ja ik beken, wij komen het huis niet uit zonder. Mathis was als peuter al grote fan en Amélie volgt hem sinds kort daarin. En omdat ze het zo graag en zo veel dragen, is het heel belangrijk om te investeren in een goed model. Eentje waar ze respect voor leren dragen, die goed is voor de oogjes en die een super hoog “cool” gehalte heeft. En ik heb een merkje gevonden dat aan alles van dit voldoet!

Van panda’s & tijgers tot flashy kleurtjes

De keuze van een zonnebril voor kleuters en peuters is er eentje die niet heel onbelangrijk is. Je vindt zonnebrillen aan alle mogelijke prijzen in de markt en daar schuilt toch wel een gevaar. De ogen van je kids zijn je kostbaar, dus belangrijk om toch rekening te houden met de UV bestendigheid! Mijn kids vinden het namelijk heel erg leuk om recht in de zon te kijken en zichzelf te laten verblinden, geen goed idee en al helemaal niet als de zonnebrillen hier niet ter hulp komen.

Een tweede belangrijk punt bij de aankoop van een zonnebril is dat deze een CE-kenteken heeft. Dat wordt altijd gevolgd door een cijfers tussen 0 & 4. Dit getal geeft de bescherming tegen verblinding weer.

  • 0 – Bij bewolkt weer in de stad of binnen. Geeft geen bescherming.
  • 1 – Bij gesluierde hemel met matig licht.
  • 2 – Bij mooi weer.
  • 3 – Bij hevig licht, op zee of in de bergen.
  • 4 – Bij extreem hevig licht zoals in het hooggebergte.

Soepel voor kleine wildebrassen

Nog belangrijker – voor de mini’s dan toch – is dat het leuk modelletje is. Amélie en Mathis hebben beide een nieuw exemplaar van het merk Horizane. Horizane ontwikkelde 100% UV-beschermende zonnebrillen voor kids van 2 tot 12 jaar. De ontwerpers deden hun inspiratie op in het oerwoud en dat maakt deze collectie om op te eten. Met modellen als Purple Butterfly, Zanimaux Tiger, Black Cat en Camouflage Army ben je instant klaar om op safari te gaan. Leuk uitzien is één ding, mijn dochter gaat allesbehalve voorzichtig om met haar spullen. Ze zet haar bril onderste boven en ja, durft er al eens op gaan zitten – “sorry mama”. Dus vooral belangrijk voor Amélie: alle monturen zijn heel erg soepel – wat het gebruiksgemak verhoogd. Ze zet ze op haar neus en hoofd alsof ze een professional is en ja, van tijd tot tijd maakt ze hem zelf proper, zij het op de ‘Amélie’ manier. Gelukkig dat de glazen van polycarbonaat zijn en ze dus tegen een stootje kunnen. Amélie-proof dus. Deze collectie heeft een CE waarde van 4, wat de beste waarde is.

En of Amélie en Mathis fan zijn van hun nieuwe exemplaar. Amélie gaat zelfs zo ver dat ze haar zonnebril op zonnige dagen meeneemt naar het bad. Vroeger zou ik daar tegen in gaan, vandaag weet ik beter. Ze zal zelf wel merken dat ze niet goed ziet binnenshuis. En ’s nachts heeft hij al meermaals op haar nachtkastje moeten overnachten. Ze neemt geen risico’s, mijn kleine meid.

De collectie van Horizane bestaat uit tal van leuke prints en kleurtjes en zijn verkrijgbaar in verschillende maatjes. Amélie draagt 2-4 jaar en Mathis 4-6 jaar. Ze zitten als gegoten.

Prijs: 19,99 euro (inclusief jungle proof opbergdoos) – Verkrijgbaar bij de apotheek en bij de betere babyspeciaalzaak

zonnebril zonnebril zonnebril

Nog andere leuke modellen in het assortiment?

horizane

horizane horizane horizane horizane

4 gedachten over “Zonnebril voor de cool kid

  1. Zo leuk die zonnebrillen echter weigert mijn dochtertje ze te dragen?.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: