Rode Haan

Zuid-Tirol Italië – Een bezoekje waard voor families met kids

Zuid-Tirol, onbekend terrein voor ons. Veel mensen maakten de link naar Oostenrijk maar we hebben wel degelijk een super vakantie gehad in Zuid-Tirol in Italië. Bergen, natuur, veel groen én mooi weer. Alles wat je nodig hebt om tot rust te komen denk ik dan. We hebben een actieve vakantie gehad, hebben veel leuke plaatsen bezocht & kindvriendelijke activiteiten gedaan. Want mama is blij als de mini’s blij zijn. Toch?

Zuid-Tirol in Italië

Amper 10 uurtjes rijden tot Glurns, het middeleeuws stadje waar ons vakantiehuisje lag. Overal waar je kijkt zie je bergen. De streek heeft ons meer dan aangenaam verrast. We kenden de streek niet echt maar gaan zeker nog terug. Vooral de afwisseling die de streek te bieden heeft in combinatie met de natuur én het zonnetje, maakt het wel echt een leuke locatie om een vakantie met kleine kids door te brengen.

Wat Zuid-Tirol zo al te bieden heeft en wat wij allemaal gedaan hebben?

Meestal probeerden we actief en passief iedere dag te combineren. Onze kids zijn echte waterratten dus een bezoekje aan het plaatselijk zwembad kan nooit ontbreken. Maar aan de andere kant vinden ze het ook heel leuk om actief iets te bezoeken, waar ze zelf de handen uit de mouwen kunnen steken of zelf op ontdekking gaan. Mijn persoonlijk lijstje van must do’s moest je die kant opgaan!

Glurns

Het stadje Glurns is heel klein, veel mensen zullen er sowieso al gepasseerd zijn want fervente ski liefhebbers die op weg naar Ischl zijn, passeren door het dorpje. Je hebt er een ongelooflijk lekkere ijssalon, een leuke piazza met waterfontein en 2 cafeetjes & er is zelfs een thee bar voor de liefhebbers. Dagelijks brachten we een bezoekje hier, soms voor een ijsje soms voor onze dagelijkse Aperol Spritz te drinken.

Zuid-Tirol

Zwembaden in de buurt

Mijn waterratten stonden ’s morgens vroeg al klaar met het zwempak aan. 4 van de 7 dagen was het zo warm dat we namiddag even gingen verfrissen aan het zwembad. Er zijn 2 leuke zwembaden in de buurt. Zo heb je het stedelijk zwembad van Malles met 2 kleinere buiten zwembad (en trouwens ook een heel groot binnen bad) & een glijbaan en kinderbad buiten. Of je kan naar Prat, waar een groot buiten complex is – bijhorend bij een camping maar vrij te bezoeken. 2 leuke adresjes om een warme namiddag door te brengen.

Zuid-Tirol

Wattles

Een pareltje. Een ritje naar wat lijkt de top van de berg, brengt je naar een lift. Van daaruit neem je de stoeltjeslift naar boven. Op meer dan 3000m hoogte heb je niet alleen een uitzicht om U tegen te zeggen, er ligt ook een restaurantje voor een snelle lunch én er ligt een klein waterpretparkje voor de kids verscholen. Voor veel mensen is deze top ook het vertrekpunt voor tal van wandelingen – die hebben we helaas wel afgeslaan.

Het waterpark is een leuke belevenis voor de kids. Van schatten zoeken in het zand, tot vlotjestocht, trampoline springen en meer. Als je in de buurt bent, moet je zeker een bezoekje brengen.

Zuid-Tirol Zuid-Tirol

Aan de slag met wol

Een super activiteit voor Mathis. We gingen naar de boerderij Ausser Glieshof in Matsch. Je kan hier samen met de vrouw des huizes, haar mama én kids zelf met wol aan de slag gaan. De kids vonden het een hele belevenis. Van schapenwol naar een super leuk hoedje van de lievelingsbeer van Mathis. En voor kinderen heel leuk want de dames helpen echt goed en het resultaat mag er meer dan wezen.

Zuid-Tirol Zuid-Tirol

Lokale spijzen en drank – Hof am Schloss in Prad

Eten én drinken, daar draait vakantie toch ook grotendeels over. De streek is bekend voor zijn siropen, in tal van smaken en voor spek. Ieder restaurant bezoekje werd voorafgegaan met een lekkere aperitief én een bordje spek. Lokaal eten en drinken smaakt altijd wat lekkerder. In Hof am Schloss heb je een boerderij winkeltje. Er zijn tal van opties: je kan gewoon naar de winkel gaan om wat lekkers te kopen, je kan een georganiseerde wandeling doen vanuit Prad met verschillende tussen stops (waaronder deze boerderij) of je kan de boerin vragen voor een kleine rondleiding. Het is de moeite! We werden bovendien uitgenodigd om even met de kids te blijven spelen, de varkens te bewonderen en zelfs een bezoekje aan het konijnenhok. Het spek is van de eigen varkentjes, de confituur van de fruitbomen op hun hof & honing van hun bijtjes. Hof am Schloss is trouwens ook lid van Rode Haan, dus je kan er zelfs blijven logeren (lijkt me een aanrader!)

Zuid-Tirol

Reschensee

Een must see. De Kerk die (normaal gezien) boven het water uitsteekt. Een hele tijd geleden zijn er tal van huizen en gronden in beslag genomen, om zo een artificieel meer aan te leggen voor de opwekking van elektriciteit. De kerktoren was een beschermend monument en moest dus blijven staan. Zo staat hij normaal gezien in het midden van het water. Niemand kon mij echt uitleggen waarom hij er op dit moment niet in stond, jammer. Misschien droogte want het waterpeil stond bijzonder laag. Bovendien waren er werken in de gang. Maar rond de kerktoren lopen had ook zo zijn charme.

Zuid-Tirol

Bärenbad pad

Zuid-Tirol is bekend voor zijn wandeling en ok de mini’s zijn nog wat klein maar we moesten toch op zijn minst enkele wandelingen doen. Een bezoekje aan Bärenbad was daar één van. Over de Stelvio pas naar een prachtig gebied (blijkt heel gekend te zijn voor te skiën).

Je kan er een mini wandeling op het blotevoeten pad doen, in een ijskoud voetenbad stappen, prachtige wandeling in het teken van kids beleven. Een hele leuke ontdekking (check zeker het filmpje hiervoor helemaal bovenaan).

Zuid-Tirol Zuid-Tirol

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: