abruzzo

Zwemles zonder opgeven

Zwemmen, ieder kind moet het kunnen. Gevaar is niet de enigste reden, maar voor mij wel de reden om het zo snel mogelijk aan te leren. Je hoort te vaak in de zomer horrorverhalen van kindjes die verdrinken. Ze zien echt geen gevaar. Dus mijn 5-jarige is op zwemles gestuurd, in de hoop tegen de zomer al aardig te kunnen zwemmen & minder gevaar op te lopen.

Bommetjeuh!

Mathis is een echte waterrat, start altijd aarzelend maar ken daarna weinig of geen grenzen. Gaat van glijbaan tot glijbaan, springt, gaat onder water en leeft zich uit. Een jaar geleden dachten we dus dat hij echt wel rijp was om naar de zwemles te gaan. Het blijft toch altijd gevaarlijk om op vakantie langs een zwembad te zitten met een kind dat niet kan zwemmen. Maar het werd al snel duidelijk dat hij alles behalve klaar was. Misschien onze fout? Hij was pas 4 jaar, misschien de zwemschool zijn fout? Ze waren nogal direct en hard, wat niet werkt met Mathis. Na 4 lessen met tranen in de ogen van begin tot eind, was het tijd om de stekker eruit te trekken.

Vorige zomer op vakantie kwam er het bewijs dat hij er nu wel eens klaar voor zou kunnen zijn. Hij deed bij momenten zijn zwemvest uit en probeerde alleen te zwemmen, zonder succes natuurlijk maar hij had wel zelfvertrouwen. Ook niet heel onbelangrijk.

Dus hij is recent terug gestart met de zwemlessen. We hadden er toch wat schrik voor en durfden hem niet te hard aan te moedigen, hij moest zelf beslissen dat hij er klaar voor was want anders werkt het toch niet. Ander zwembad, andere regels, andere meester. Hij zit daar verstopt, we kunnen niets van de les zien en hadden dus ook geen idee hoe het met hem ging. Toen de les erop zat en hij met een mega smile kwam aangelopen, ons uitgebreid vertelde over wat hij allemaal had gedaan én dat hij een leuke meester had, wisten we dat het goed zat.

Hij kijkt nu iedere week uit naar zijn zwemlessen. Ze starten langzaam, op kleutermaat. Hij moet onder water gaan met het hoofdje, bommetje doen en meer van dat leuks. Allemaal ter voorbereiding van. Op Mathis zijn maat geschreven dus.

Ik kijk er naar uit om zijn eerste diploma te mogen zien, te zien hoe hij tegen de meters zwemt. Hij blijkt bovendien nog niet snel uitgezwommen want hij heeft nog andere zwemtechnieken die hij wilt leren kennen. Waar hij dat vandaan haalt is ons een raadsel. Maar eerst op zijn tempo de regels van de kunst leren! Op een leuke, speelse manier.

mathis

abruzzo abruzzo

11 gedachten over “Zwemles zonder opgeven

 1. Ik herinner mij vaag mijn zwemlessen.
  De hoge duikplank bleef voor mij een niet te nemen obstakel.

  Toch genoot ik wel van het water.

  Zelfvertrouwen blijft een must.

  Veel zwemplezier met elkaar.

  Natte groet,

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: